/ január 6, 2024/ Ajánlások

Amper bővítés

Amper bővítés, áram bővítés, teljesítmény növelés.

Kedvezményes kialakítás társásházi lakásokban, alátéttábla megtartásával!!
Meglévő fogyasztási helyeken végzett bővítési munkák leginkább akkor fordulnak elő, amikor a villanyóra alatti kismegszakító kapcsol le túlterhelés következtében. Ilyen eset lehet, mikor több villamos készülék működik hálózatunkon, de a csatlakozási ponton kevés teljesítmény áll rendelkezésre. Sokszor fordul elő az a problémás helyzet, amikor a tűzhely, bojler, sütő és még egy tetszőleges fogyasztó működése közben egyszer csak megszólal a védelem az óra alatt.

Ilyenkor két választás van:

  • az egyik megpróbálunk ezzel együtt élni. Ez egy kényelmetlen kompromisszum, mivel nem tudjuk kényelmesen, funkcióját betöltve használni ingatlanunkat.
  • a másik, áramot bővítünk. Szebben: teljesítményt növelünk. Ilyenkor megnövekszik az amperitás a csatlakozási ponton (villanyóra alatt). Bővíteni lehet magasabb amperitással és fázisszámba is lehet bővíteni. Ez azt jelenti, hogy egy fázisból három fázisúra alakítjuk ki a hálózatot. Egyszerű fordításban a villanyóra alatt egy kismegszakító helyett, a szerelés után három kismegszakító lesz. A bővítés nem mindig jár szabványosítással! Felmérés során felülvizsgáljuk a mérőhelyet és amennyiben alkalmas a mérőhely és a Műszaki Gazdasági Tájékoztató is engedi, abban az esetben a műszaki csatlakozó dokumentumot kell kitölteni! De itt szeretném felhívni a figyelmet! Ilyen eset ritka! Szeretném felhívni a figyelmet, a BŐVÍTÉS villanyszerelési munka! Tehát bontással járhat! Ebből kifolyólag kész, kifestett lakásokban számolni kell a bontás lehetőségével, mivel sajnos a falba NEM látunk! Tehát a falban lévő rossz, hanyag szerelés miatt kis százalékban, de előfordult már, hogy szépen befejezett lakásban vésni kellet! Tanulság! Amennyiben áram bővítés az igény NE a befejezett, kifestett lakásba keljen menni! Átgondoltan cselekedjenek, hívjanak szakembert még a burkolás előtt!
    Szolgáltatói ügyintézést bízzák rám! Bejelentést és a készre jelentést is megteszem önök helyett.

Olvassa el bejegyzésemet az Ügyintézéshez szükséges dokumentumokkal kapcsolatosan is.

ELMŰ-ÉMÁSZ segédanyaga: Hogyan töltsük ki az igénybejelentő nyomtatványt?


Bersnág Alajos
egyéni vállalkozó, E.ON-ELMŰ regisztrált és ajánlott villanyszerelő
mobil: +36 20 208 5858
e-mail: info@villanyora.com
web: https://villanyora.com/

Amper bővítés, áram bővítés, teljesítmény növelés.