/ június 9, 2019/ Ajánlások

Az első és legfontosabb lépés a szolgáltató felé új mérőhely létesítési szándékát, vagy meglévő mérőhelyünk bővítési szándékát jelezni, természetesen a megfelelő amperitással! Ez egy igénybejelentő lap leadását jelenti a szolgáltató felé és a megfelelő dokumentumokat kell beadni szintén a szolgáltató felé. Milyen dokumentumokat is kell beadni? Ezeket részletesen fogom kifejteni a többi bejegyzésben, lásd új mérőhely létesítése, mérőhely bővítése stb.

Mikor eljutunk oda, hogy mérőhelyet létesítsünk, vagy bővítünk általában egy tudatos, meggondolt folyamat eredményeként tesszük ezt. Ugye új mérőhelynél egyszerű az elhatározás, valami nem áll rendelkezésre és tudjuk, hogy valamit szeretnénk. Igen ám de abból a valamiből mennyi is kell, hogy fedezze  jövőbeni zavartalan energiaellátásunkat. Itt kellene becsatlakoznunk regisztrált szerelőknek, mivel képzésünknek, megfelelő tudásunkkal már hasznos tanácsokkal láthatjuk el leendő ügyfeleinket, a későbbi anyagi ráfordítás megkímélése érdekében!
Mérőhely bővítése esetén kicsit más a helyzet, itt már egy meglévő teljesítményt fogunk növelni. Mikor fordul ilyen elő? Sokunk tapasztalták az a jelenséget, mikor több nagyobb háztartási fogyasztó működött egyszerre és egyszer csak lekapcsolt a mérőóra alatti kismegszakító. Nos, ilyenkor teljesen egyértelmű, hogy a meglévő teljesítmény kevés, tehát bővíteni kell. Ezekben az esetekben szinte 98%-ban szabványosítani is kell a mérőhelyet. Mit jelent a szabványosítás? Lásd a szabványosítás bejegyzés alatt.
Bővítésként kezelhető a H-tarifa kiépítése. Lásd bejegyzéseimben.
Továbbá szabványosítást az ELMŰ szakemberei is elrendelhetnek, ha a mérőhelyen hibát tapasztalnak, vagy hiányosságot, vagy egyszerűen csak nem találják megfelelően biztonságosnak a mérőhelyet.

További segítségért keressen alábbi elérhetőségeimen.

Bersnág Alajos
egyéni vállalkozó, E.ON-ELMŰ regisztrált és ajánlott villanyszerelő
mobil: +36 20 208 5858
e-mail: info@villanyora.com
web: https://villanyora.com/